Grily Big Green Egg

Keramické grily Big Green Egg

Keramické grily Big Green Egg je v překladu „Velké zelené vejce“. Ono vejce je všestranný pomocník pro zahradní vaření, pečení a grilování. V keramických grilech Big Green Egg připravíte snadno chutné a šťavnaté maso, ryby, zeleninu, pizzu, domácí chléb a další dobroty. Využijete jej jako prvotřídní gril, pec, udírna a v neposlední řadě jako kuchyňský sporák. Z nového grilu se tak stane nepostradatelný pomocník a doplněk každé kuchyně a moderní zahrady.

Keramické grily Big Green Egg

Technologie a zpracování

Počátky technologie a princip pece jsou staré 3000 let. Systém „kamado“ – druhové označení pro hliněnou pec převzali Japonci pravděpodobně z Číny. Celý koncept byl zmodernizován v USA, kde k jeho výrobě byly použity materiály prvotřídní kvality, které používá NASA ve svém vesmírném programu. Nyní máte příležitost zakoupit si tuto část nejmodernějších technologií i domů. Na keramické grily Big Green Egg je záruka 10 let.

Keramický gril

Keramický gril Big Green Egg zaručuje vysokou kvalitu provedení. Spolehlivost a snadná obsluha je také samozřejmostí. Keramické grily jsou vyrobeny z vysoce zátěžové keramiky a splňují i přísné požadavky na bezpečnost obsluhy a v podstatě neomezenou životnost. Vnější keramický plášť grilu dokonale izoluje vysoké naakumulované teploty z rozžhaveného uhlí uvnitř grilu, přičemž venkovní povrch grilu zůstává na dotek bezpečný. Kvalitní keramika použitá v grilu akumuluje žár z dřevěného uhlí, které zde funguje jako palivo. Vytvořený žár pak rovnoměrně rozvádí v celém vnitřním prostoru grilu. Tuk a šťávy z grilovaného pokrmu nepřichází do přímého kontaktu s ohněm z dřevěného uhlí a grilování je zdravé. Vaše připravovaná jídla budou šťavnatá, plná chuti s vůní po dřevěném uhlí.

Keramické grily Big Green Egg

Zapálení grilu

Zapálení grilu Big Green Egg je velice snadné. Gril je dokonale rozpálený a připravený pojmout první várku surovin do 15 minut. Do topeniště nasypete dřevěné uhlí a přidáte několik přírodních podpalovačů. Pak jen přiotevřete přívod vzduchu a zavřete poklop. Nyní stačí jen počkat, až se na teploměru ukáže požadovaná teplota (0 – 400°C). Vysoké teploty využijeme při grilování kotlet a steaků, kdy potřebujeme povrch masa rychle zatáhnout, aby se nevytratila lahodná šťáva. Grilované maso z žebírek bude samo odpadávat od kosti, když zvolíme nízkou teplotu pomalého grilování kolem 100°C.

Big Green Egg ==> Mini

Keramický gril Big Green Egg Mini

Big Green Egg ==> Small

Keramické pece Big Green Egg - small

Big Green Egg ==> Medium

Keramická grilovací pec Big Green Egg - medium

Big Green Egg ==> Large

Keramický gril Big Green Egg - large

Pro správnou a plnou funkčnost webu používáme cookie. Další informace

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close