Menu Zavřeno

Keramický gril Big Green Egg

Keramický gril Big Green Egg

 

Keramický gril Big Green Egg je v doslovném překladu „Velké zelené vejce“. Ono vejce je všestranný pomocník pro zahradní vaření, pečení a grilování. Keramický gril Big Green Egg si velice rychle oblíbíte, protože na něm snadno připravíte chutné a šťavnaté maso, ryby, zeleninu, pizzu, domácí chléb a další dobroty. Využijete jej jako prvotřídní gril, pec, udírna a v neposlední řadě jako kuchyňský sporák. Z nového grilu se tak stane nepostradatelný pomocník a doplněk každé kuchyně a moderní zahrady.

Technologie a zpracování

Počátky technologie a princip pece jsou staré 3000 let. Systém „kamado“ – druhové označení pro hliněnou pec převzali Japonci pravděpodobně z Číny. Celý koncept byl zmodernizován v USA, kde k jeho výrobě byly použity materiály prvotřídní kvality, které používá NASA ve svém vesmírném programu. Nyní máte příležitost zakoupit si tuto část nejmodernějších technologií i domů. Na keramické grily Big Green Egg je záruka 10 let.

Keramický gril

Keramický gril Big Green Egg zaručuje vysokou kvalitu provedení. Spolehlivost a snadná obsluha je také samozřejmostí. Keramické grily jsou vyrobeny z vysoce zátěžové keramiky a splňují i přísné požadavky na bezpečnost obsluhy a v podstatě neomezenou životnost. Vnější keramický plášť grilu dokonale izoluje vysoké naakumulované teploty z rozžhaveného uhlí uvnitř grilu, přičemž venkovní povrch grilu zůstává na dotek bezpečný. Kvalitní keramika použitá v grilu akumuluje žár z dřevěného uhlí, které zde funguje jako palivo. Vytvořený žár pak rovnoměrně rozvádí v celém vnitřním prostoru grilu. Tuk a šťávy z grilovaného pokrmu nepřichází do přímého kontaktu s ohněm z dřevěného uhlí a grilování je zdravé. Vaše připravovaná jídla budou šťavnatá, plná chuti s vůní po dřevěném uhlí.

Zapálení grilu

Zapálení grilu Big Green Egg je velice snadné. Gril je dokonale rozpálený a připravený pojmout první várku surovin do 15 minut. Do topeniště nasypete dřevěné uhlí a přidáte několik přírodních podpalovačů. Pak jen přiotevřete přívod vzduchu a zavřete poklop. Nyní stačí jen počkat, až se na teploměru ukáže požadovaná teplota (0 – 400°C). Vysoké teploty využijeme při grilování kotlet a steaků, kdy potřebujeme povrch masa rychle zatáhnout, aby se nevytratila lahodná šťáva. Grilované maso z žebírek bude samo odpadávat od kosti, když zvolíme nízkou teplotu pomalého grilování kolem 100°C.