Jak vybrat vakuovačku na potraviny? Co vakuovačka Lava pro domácí i profesionální využití

Kvalitní vakuovačky na potraviny pro domácí i profesionální využití

Vakuovačky na potraviny zažívají nebývalý boom

Vakuovačky na potraviny patří zaslouženě mezi velmi oblíbené a velmi žádané kuchyňské přístroje. Bezpečným vakuováním potravin prodlužují jejich využitelnost běžně i 5-10 krát. Zabraňují tak mimo jiné zbytečnému plýtvání a domácnosti šetří nemalé peníze. Uchování jídla se tím stává mnohem snazší, je ekonomické a ekologické. Vakuové baličky potravin lze využít v domácnostech i komerčních provozech.

Jak vakuovačky na potraviny fungují?

Potraviny, které chcete uchovat, jednoduše vložíte do speciálního obalu, kde se vytvoří vakuum a tento obal pak svaříte. Takovým vhodným obalem jsou fólie a sáčky pro vakuování. Vakuovačkám se proto často říká svářečka na potraviny, protože celý princip je založen na odstranění kyslíku vysáním a zatavení otvorů, kterým by mohl pronikat. Kyslík napomáhá růstu bakterií a mikroorganismů, které jsou častým důvodem, proč se jídlo začíná kazit.

Pro domácnost i profesionály

Na trhu jsou kvalitní vakuovačky na potraviny, které lze využít pro domácí ale i profesionální potřeby. Komerční vakuovačky jsou často polo nebo zcela automatické. Samy odsají vzduch a automaticky svaří fólie a sáčky pro vakuování. Taková profi vakuovačka zvládne až 1000 odsátí a dvojité nebo trojité svařování pro zajištění co nejlepšího výsledku bez toho, že by došlo k jejímu přehřátí. Využít lze v náročném stravovacím provozu, maloobchodu, pro vytížené průmyslové využití, ale samozřejmě i v běžné domácnosti. Některé typy jsou vybaveny funkcí přepínání a lze volit vakuování sáčků a fólií nebo i celých nádob.  

Domácí svářečka fólií může být taky automatická, záleží na četnosti využití, ale obvykle bohatě dostačuje ruční vakuovačka. I když ji budete používat každodenně, zajistí vám žádané výsledky a perfektně čerstvé pokrmy po dlouhou dobu. Výhodou jsou především nižší pořizovací náklady.


Plně automatické Profi vakuovačky LAVA



Pro jaké typy potravin lze vakuové baličky využít?

Vakuovačky na potraviny si pro krátkodobé i dlouhodobé potřeby skladování potravin umí poradit s nejrůznějšími druhy jídel. Mimo prodloužení jejich životnosti totiž při vakuování dochází i k naprosté izolaci jejich aroma. S tím si poradí vakuovací sáčky. Proto lze vakuovat všechny typy mas, uzenin, ale i ryby, sýry, zeleninu a ovoce, hotová jídla nebo polotovary, a ty pak uskladňovat i v těsné blízkosti, aniž by hrozilo, že od sebe vzájemně načichnou.

Fungují prakticky a spolehlivě

Vakuovačky se hodí i pro uchovávání potravin v mrazáku nebo k předpřípravě surovin na vaření (můžete se i třeba oloupat brambory na vaření, zatavit je a použít až za několik dní). Využít je lze i pro uchování nedojedeného jídla, které by po otevření již čerstvé nezůstalo – pečiva, oplatků, oříšků, krekrů a podobně. Oblíbené je využití vakuovačky i pro bezpečný převoz jídla – příprava obědů do práce, do školy nebo na cesty bez strachu, že vám cestou třeba vytečou.

Velmi často se svářečky fólií využívají i k uchování šperků, dokumentů nebo například sterilního textilu. Kvalitní vakuovačky na potraviny mají širokou škálu možností, jak a pro co je využívat, a stávají se tak nepostradatelným pomocníkem pro řadu činností.

Foto: © Samphotostock.cz / happy_lark, alza.cz, grilovani.cz


Prohlédněte si nabídku nejprodávanějších vakuovaček na potraviny


Scroll to Top