Keramický gril Monolith

kotlový keramický gril monolith

Kotlový keramický gril Monolith je vyroben z masivní keramiky

Keramický gril Monolith využívá více než 3000 let staré tradiční japonské technologie „Kamado“ – neboli hliněná pec. V dnešní době je tato pec plně zmodernizovaná a lze ji využít na vše, co výrobce slibuje. Keramické grily Monolith najdou své využití na grilování, vaření, pečení, uzení, pražení a barbecue. Vaše zahrada se promění v místo velkých gurmánů a neomezených možností.

Svoji rodinu, přátele a hosty můžete začít ohromovat prvotřídně připravenými delikatesami z vlastní produkce. Fantazii se zde meze nekladou a letní zahradní party bude ještě dokonalejší.

Keramický gril Monolith

Kotlový gril Monolith je precizně vyroben z nerezové oceli a žáruvzdorné keramiky. Na bocích každého grilu jsou navíc dva odkládací stolky z bambusu. Stejně jako bytelný stojan, je z nerezové oceli vyrobena i většina kovových dílů. Ovládání přívodu vzduchu dovoluje snadné řízení teploty v grilu Monolith. Tak jako tomu není u žádného jiného grilu.

V porovnání s klasickým grilem, spotřebovává při provozu keramický gril Monolith pouze 25-50% dřevěného uhlí. Design keramických grilů Monolith dokonale spojuje vizuální vzhled grilu s funkční dokonalostí. Nový keramický gril bude na vaší zahradě nepřehlédnutelný a praktický doplněk a rychle se stane středem pozornosti každé návštěvy.

Keramický gril Monolith

O bezpečnost a efektivitu při grilování je postaráno díky kombinaci použití tepelně odolné těžké keramiky s vysoko jakostní oceli. I když teploty uvnitř grilu dosahují velmi vysokých hodnot, na povrchu vnějšího pláště keramického grilu tak vysoké nejsou. Oproti klasickým grilům z oceli se riziko případného popálení při náhodném dotyku značně snižuje.

Obsluha keramického grilu je snadná

Grily se po zapálení velice rychle dostanou na svoji provozní teplotu za pomoci komínového efektu. Malá cirkulace vzduchu uvnitř grilu napomáhá tomu, že se grilované pochoutky nevysušují a zachovají si svoji přirozenou šťavnatost. V grilu lze připravovat nejen maso, ale i pizzu, domácí chléb a další pečivo.

Snadným nastavením teploty budete moci grilované kotlety a steaky připravovat za vysokých teplot nebo naopak větší kusy masa připravovat pozvolným pečením při nízké teplotě. Keramické grily Monolith umožňují regulaci teploty v rozmezí 70 – 400°C a jak již bylo zmíněno, pro získání a udržení vysoké účinnosti jim postačí málo energie ve formě grilovacího uhlí.

Přímé grilování

Přímé grilování znamená, že je grilovaný pokrm umístěn v přímém kontaktu s žárem ohně, nad kterým se při vysoké teplotě zprudka upravuje. V samotném grilu by měl být grilovací uhlí řádně roztopeno a nemají z něho šlehat plameny. Grilovaný pokrm se musí pro rovnoměrné propečení pravidelně otáčet.

Nepřímé grilování

Všestranné keramické grily Monolith nabízejí možnost nepřímého grilování. Grilované pokrmy při této metodě nepřicházejí do přímého kontaktu s otevřeným ohněm, ale připravují se uvnitř grilu na rozpálené grilovací desce. Tato metoda umožňuje šetrné grilování velkých kusů masa, celého kuřete nebo ryb při nízkých teplotách.

Uzení

Keramický gril Monolith lze použít i pro uzení přidáním různých kořenících směsí a měnit aroma pokrmů podle druhu a chuti. V rozpáleném grilu uzavřete regulátor vzduchu, tím je přísun vzduchu snížen na minimum a proces uzení může začít.

Pečení

Pečení na grilu Monolith využívá keramickou pizza desku umístěnou nad žhavým uhlím pomocí rozpěrného držáku.

Aktuální nabídku keramických grilů Monolith si můžete prohlédnout na tomto odkazu.

Foto: www.grilykrby.cz


Načíst další >>>
Přejít nahoru